در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

همت بلند دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای فارس در تولید ماسک بهداشتی

دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای دختران در شهرستان‌های شیراز، نی‌ریز و کازرون در اقدامی خیرخواهانه با استفاده از ظرفیت‌های کارگاه‌های دانشجویی طراحی دوخت نسبت به تولید ماسک اقدام کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، دانشگاه فنی و حرفه‌ای به‌عنوان دانشگاهی ماموریت‌گرا، از سال 1340 با عنوان انیستیتوهای تکنولوژی به‌منظور تربیت تکنسین و مهندسان حرفه‌ای مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی در کشور تاسیس شده و در حال حاضر به‌عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌عنوان یک دانشگاه دولتی مشغول به فعالیت است.       

دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان فارس در حال حاضر با داشتن بیش از 13 هزار دانشجو و  14 دانشکده در شهرستان‌های آباده، استهبان، اقلید، داراب، شیراز، فیروزآباد، فسا، کازرون، لارستان، ممسنی، مرودشت و نی‌ریز به‌عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفه‌ای با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص، کارآفرین و متناسب با فرصت‌های جدید شغلی برای پاسخگویی به نیازهای بازارکار در حوزه‌های مهارتی و تکنولوژی و همچنین افزایش اشتغال مولد و کاهش بیکاری، رسالت و ماموریت خود را دنبال می‌کند.

این دانشگاه تلاش می‌کند از طریق تربیت تکنسین‌ها و مهندسان ماهر، شایسته و کارآفرین و نیز تعامل با مراکز صنعتی و بخش‌های دولتی و خصوصی، زمینه‌های لازم را برای کسب مهارت، ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای جوانان سرافراز میهمن اسلامی فراهم کند.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان فارس به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های مهارتی و تاثیرگذار استان این روزها نیز با توجه به تعطیلی دانشگاه‌ها در ارائه خدمات آموزشی حضوری، در ارائه خدمات اجتماعی پیشگام و فعال بوده و در دانشکده‌‍‌های فنی دختران شیراز، نی‌ریز و کازون اقدام به تولید ماسک بهداشتی کرده‌اند.

دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای استان فارس با تولید ماسک رسالت اجتماعی خود را ایفا کردند

در این زمینه رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، با قدردانی از روسا و کارکنان همیشه در صحنه، پرتلاش و نیک‌اندیش دانشکده‌های فنی دختران شیراز، نی‌ریز و کازرون در خدمت به جامعه اظهار داشت: این دانشکده‌های فنی با کار خود، بخشی از رسالتشان که ارائه خدمات اجتماعی است را پوشش دادند.

محمد جامعی با بیان اینکه دانشگاه‌ها ایجاد شده‌اند که خدمت‌رسانی به جامعه داشته باشند گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای با توجه به ماهیت کاربردی بودن، ظرفیت تجهیزات و منابع انسانی موجود رسالتش در جامعه بیشتر است و آنچه که این روزها شاهد انجام آن هستیم جز وظایف ذاتی آموزش مهارتی به‌شمار می‌رود.

وی بیان کرد: امیدواریم تولید ماسک در دانشکده‌های فنی استان فارس فتح بابی برای ورود 181 دانشکده فنی کشور به بحث ارائه بیشتر خدمات اجتماعی، آموزش‌های مهارتی و پژوهش‌های کاربردی باشد.

جامعی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا به دانشکده‌های فنی در سراسر استان فارس اعلام شده تا هماهنگی و همکاری لازم را با فرمانداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی داشتهو در راه خدمت‌رسانی به مردم از هر تلاشی دریغ نورزند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان فارس خاطرنشان کرد: چنانچه دستگاه‌های مختلف اجرایی در هر زمینه‌ای نیازها را اعلام کنند این دانشگاه با وجود 14 دانشکده فنی در استان آمادگی دارد در آموزش، پژوهش و ارائه خدمات دوشادوش تولیدکنندگان، صنعتگران، اصناف و مردم باشد.

وارد میدان شدیم تا گوشه‌ای از مشکلات تولید ماسک را برطرف کنیم

رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای دختران شیراز نیز اظهار داشت: دانشجویان رشته طراحی و دوخت این دانشکده بر اساس یک طرح پژوهشی اقدام به تولید دو هزار ماسک بهداشتی در محیطی کاملا استریل کرده‌اند که با هماهنگی‌های صورت گرفته با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به بیش از چهارهزار عدد افزایش می‌یابد.

آرتمیس هوشیار با بیان اینکه برخی نهادهای اجرایی به دانشکده دختران سفارش تولید ماسک داده‌اند، افزود: در تهیه این ماسک‌ها نوع پارچه، آرگونومی صورت و برخی فاکتورهای دیگر لحاظ شده و لایه‌های داخلی این نوع ماسک‌ها نیز با 70 درصد الکل، اسپری شده‌اند و کاملا بهداشتی و استاندارد هستند.

رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای دختران شیراز بیان کرد: نکته قابل تامل اینکه بسیاری از فروشندگان، ماسک‌های غیربهداشتی و غیراستاندارد را با قیمت‌های سرسام آور به‌دست مردم می‌دهند، حال آن که این دانشکده به‌صورت داوطلبانه، پیش قدم شده تا صرف نظر از منافع شخصی، مشکلی از مشکلات جامعه را برطرف کند.

تولید روزانه بیش از 400 عدد تولید ماسک در نی‌ریز

رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای شهرستان نی‌ریز نیز در زمینه تولید ماسک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: طرح تولید ماسک از روز دوشنبه 12 اسفندماه به همت کارکنان و اساتید  این دانشکده با صدور مجوزهای لازم بهداشتی آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

مهین صحراگرد با بیان اینکه در حال حاضر روزانه بیش از 400 عدد ماسک بهداشتی در دانشکده فنی دختران نی‌ریز تولید می‌‌شود، تصریح کرد: اگر چرخکار ماهر در کنار ما باشد می‌توانیم تولیدمان را تا چند برابر افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه موضوعی که نگرانی ما را دوچندان کرده افزایش قیمت پارچه، نخ و مواد اولیه است گفت: اینکه پارچه از متری یک هزار و 900 تومان به چهار تومان هزار تومان افزایش یافته و نخ که در روزهای آغازین کار متری 400 تا 500 تومان بود امروز به بیش از هزار تومان افزایش یافته، نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند.

صحراگرد تصریح کرد: با الهام از شعر "بنی آدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش ز یک گوهرند؛ چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار" این کار را آغاز کردیم و بر این باوریم با توجه به شرایط حساس کنونی و کمبود ماسک می‌توانیم بخش کوچکی از مشکلات را در شهرستان برطرف کنیم.

وی افزود: دانشکده فنی نی‌ریز تنها دانشکده فنی دختران شرق فارس است که در رشته طراحی دوخت و در مقطع کاردانی فعال است که امیدواریم بتوانیم رشته کارشناسی را نیز به این دانشکده اضافه کنیم.

صحراگرد گفت: دانشجویان این دانشکده در رشته‌های حسابداری و معماری فعال هستند و افزایش رشته گرافیک، مدیریت خانواده و کارشناسی طراحی دوخت نیز داده شده است. 

تولید ماسک در کازرون با نظارت شبکه بهداشت است 

اعظم قنبریان رئیس دانشکده فنی شهرستان کازرون نیز اظهار داشت: تولید ماسک در این دانشکده با هماهنگی فرمانداری، شبکه بهداشت در حال انجام است و تامین پارچه و سایر مواد مورد نیاز نیز توسط نیک اندیشان صورت گرفته است.

وی افزود: با توجه به تعطیلی دانشگاه اماکارکنان زحمت‌کش و برخی از دانشجویان بومی رشته طراحی دوخت این دانشکده پای کار آمده و تولید ماسک را به‌صورت افتخاری انجام می‌دهند که روزانه بیش از 300 ماسک تولید داریم.

قنبریان با بیان اینکه مسئولان شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیز روزانه بازرسی‌های لازم را از این مرکز انجام می‌دهند، گفت: ماسک‌هایی که تولید می‌شود در اختیار شبکه بهداشت قرار می‌گیرد.

رئیس دانشکده فنی و حرفه‌ای کازرون خاطرنشان کرد: این دانشکده در رشته‌های طراحی دوخت، کامپیوتر حسابداری و تربیت کودک فعال است.

گزارش از علی شاهسون

انتهای پیام/