در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

دانشکده شهید باهنر شیراز میزبان مجمع خانه نخبگان بسیج علمی فارس با حضور رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور

مجمع عالی خانه نخبگان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس با حضور رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور و اعضای کارگروه های این مجموعه در دانشکده باهنر شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس، دکتر مهدی رحیمی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در این نشست گفت: اولین راهبرد ما در مجموعه سازمان که کمبود آن نیز در جامعه حس می شود، تبدیل ایده به ثروت و چرخه آن است.

وی در همین مورد ادامه داد: مافیایی در کشور وجود دارد که مانع از تبدیل علم به ثروت می شود اما ما با برنامه ریزی  سعی بر حل این مشکل داریم که به همین منظور ضمن ارتباط گرفتن با سازمان ها و نهادها، مراکز رشد بسیاری را تاسیس نموده ایم و همین روند را ادامه خواهیم داد.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور دومین حرکت موثر سازمان متبوع خود را ایجاد گفتمان سازی علمی در کشور عنوان کرد و افزود: باید مسائل علمی کشور به شکل یک گفتمان به میان تمامی افراد و اقشار جامعه رسوخ کند که در آن صورت می توانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی پیرامون سومین راهبرد بیان داشت: سومین راهبرد ما احصاء مسائل و نیازهای کشور و تلاش برای پاسخگویی آن ها می باشداین مقام مسئول همچنین گفت: اگر کشوری می خواهد حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشد، لاجرم باید حوزه علم و فناوری را پیگیری کند.

 رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشوردر مورد راهبردی بعدی متذکر شد: راهبرد بعدی ورود به علوم انسانی اسلامی است و از آنجایی که علوم انسانی کنونی ما تقلیدی از غرب می باشد، منفعتی برای ما ندارد زیرا فرهنگ غرب ما را نمی فهمد که بخواهد برای ما راهکار و دروس ارایه دهد.

رحیمی با اشاره به توصیه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام که راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی را جاده علم و فناوری معرفی کرده، ابراز کرد: اگر علم و فناوری را در صدر قرار دهیم و کسی که در این حوزه کار می کند تفکری همچون دوران جنگ داشته باشد, کشور از این رو به ان رو می شود.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور گفت: باید باور کنیم که می توانیم و جان و مال خود را در راه تمدن اسلامی فدا کنیم.

وی همچنین به مبحث جریان علمی و ارتباط آن با تمدن نوین اسلامی پرداخت و خاطر نشان کرد: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی می بایست جریان علمی کشور را به پیشرفت علمی تبدیل کنیم و در ادامه پیشرفت علمی را به جایگاه علمی و جایگاه علمی را به مرجعیت علمی تبدیل نموده که در نهایت به تمدن نوین اسلامی منتهی می شود.

این مقام مسئول با ابراز خرسندی از پیشرفت علمی و جایگاه علمی ایران در منطقه و جهان تصریح کرد: با تمام پیشرفت ها و دستاوردهایی که داشته ایم اما در جریان علمی دچار مشکل هستیم و قوانین ما در مجلس باید تحول یابد بدین صورت که قوانین ما باید جریان علمی را به سمت مرجعیت علمی پیش ببرد.

وی در مورد نقشه های دشمن برای احاطه علمی در دنیا متذکر شد: بیش از بیست سال پیش ژورنالی را با نام ISIتعریف کردند تا بدین وسیله ماحصل تحقیقات ما و سایر کشورها را بدون پرداخت ریالی به دست آورده و استفاده نمایند و بدین طریق جریان و مرجعیت علمی دنیا را در دست داشته باشند.

دکتر رحیمی پیرامون راهکار پیشنهادی برای مقابله با سلطه علمی غرب اظهار داشت: بسیج دربرابر جریان علمی جهانی برنامه دارد که می بایست بجای مقاله محوری, مسئله محور شده و به سمت علوم مرجع نافع پیش برویم و جریان دانشی به جریان ملی تبدیل نماییم.

وی با ابراز تاسف عنوان کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری 70 دانشمند جهانی را معرفی کرده که علت این اتفاق رفرنس و مرجع بودن مقالات آن ها بوده که این موضوع جای بحث بسیاری دارد که اگر می خواهیم سرآمد علم و فناوری باشیم، می بایست این اتفاق با محورهای خودمان صورت پذیرد.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در ادامه سخنانش برای در دست گرفتن جریان علمی اذعان داشت: ما می باید سند نشر را پیشرفته و بروز کنیم، علوم نافع را ترویج دهیم تا غربی ها برای یافتن علم ما بیایند زبان فارسی ما را بیاموزند و اینگونه جریان علمی را به دست خواهیم گرفت.

وی در خصوص خصومت های کشورهای غربی با ما گفت: دعوای ما با غرب دعوای هسته ای, حقوق بشر و تروریست  نیست و دعوای ما دعوای تمدنی است و نمی خواهند ما تمدن ساز شویم.

این مقام مسئول کشوری در تعریفی از فرد بسیجی عنوان کرد: بسیجی را به معنای عام می دانیم بدین صورت که هرکس در زمینه علمی کشور فعالیت کند تفکر بسیجی دارد، خواه پرونده بسیجی داشته یا نداشته باشد.

وی درمورد اهمیت خانه نخبگان در استان ها و شهرستان ها تصریح کرد: مسائل خانه نخبگان برای سازمان علمی بسیار مهم است و طی تفاهم نامه ای با مجلس مقرر شده تا از ظرفیت های سازمان بسیج علمی و خانه نخبگان آن استفاده شود.

دکتر رحیمی در پایان پیشنهاد داد: قرارگاه یا ستاد جهش علمی را برای هماهنگی امور علمی دستگاه های مختلف در استان به منظور جلوگیری از موازی کاری و انجام کارهای جزیره ای داشته باشید.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس: تلاش ما نقش هرچه بیشتر صنعت در عرصه آموزشی‌ست

دکتر محمد جامعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس نیز در مجمع عالی خانه نخبگان بسیج علمی اظهار داشت: در ادامه روند دانشگاه دست به تاسیس کارگاه کار آفرینی و اشتغال زدیم که حتی قراردادهایی هم با جاهای مختلف برای بازار فروش محصولات کارگاه ها انعقاد کردیم.

رئیس دانشکده باهنر شیراز با بیان اینکه به منظور تاثیرگذاری هرچه بیشتر در عرصه صنعت 40 سرفصل از دروس این دانشگاه تاکنون بازنگری شده، گفت: چون بسیاری از سر فصل های دروس دانشکده مربوط به سال های قبل بود، برای پررنگ شدن هر چه بیشتر نقش صنعت، در مکانیزم های آموزشی تجدید نظر کرده و سرفصل هایی را تغییر دادیم.

وی گام دوم اصلاح وضعیت آن زمان برای افزایش هرچه بیشتر با صنعت در دانشکده را بررسی صلاحیت مدرسین و اساتید آن عنوان کرد و افزود: در استان فارس طی ارزیابی هایی که داشتیم، از اساتید غیررسمی و حق التدریسی در دانشکده باهنر 400 نفر و در استان نزدیک به هزار نفر شناسایی شده که صلاحیت کار و تدریس را نداشته و در نتیجه کنار گذاشته شدند.

 جامعی عنوان کرد: در ادامه روند دانشگاه دست به تاسیس کارگاه کار آفرینی و اشتغال زدیم که حتی قراردادهایی هم با جاهای مختلف برای بازار فروش محصولات کارگاه ها انعقاد کردیم.

وی ادامه داد: نزدیکی به صنعتگران, حضور در اتاق بازرگانی و اتاق اصناف باعث تاثیرگذاری مجموعه ما شده و به بازار کار نزدیک حرکت می کنیم.

رئیس کارگروه صنعت خانه نخبگان بسیج علمی استان فارس با تاکید بر هم افزایی بیان داشت: گام بعد نزدیکی و هم افزایی با دانشگاه شیراز بود که توان اکادمیک دانشگاه شیراز کنار توان مهارتی دانشگاه باهنر صورت پذیرد و طی تفاهم نامه ای کارهایی خوب صورت خواهد گرفت و هردو دانشگاه در این راستا رشد خواهند نمود.

رییس کارگروه عمران خانه نخبگان بسیج علمی: الزام ساخت سدتنگ سرخ برای شیراز/ نیاز به ارتباط بین رشته ای

رییس کارگروه عمران خانه نخبگان بسیج علمی و معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس نیز اظهار داشت:  اگر کسی اطلاعات زمین شناسی کافی و درستی داشته باشد، سدتنگ سرخ شیراز از ضرورترین پروژه های شهری شیراز می باشد.

مجمع عالی خانه نخبگان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس با حضور رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور و اعضای کارگروه های این مجموعه در دانشکده باهنر شیراز برگزار شد.

مرتضی شریفی رییس کارگروه عمران خانه نخبگان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس در این جلسه با اشاره به جلسات برگزار شده این کارگروه گفت: در طی چند وقت اخیر جلسات خوبی را در زمینه سیل شیراز در فروردین 98, کار آموزی دانشجویان بصورت هدفمند, بافت تاریخی، فرونشست زمین و ... داشته ایم.

وی از برگزاری همایش فرونشست خبر داد و عنوان کرد: با توجه به فرونشست هایی که در شیراز و استان فارس با آن روبرو بودیم، با همکاری مرکز زمین شناسی جنوب کشور ضمن برگزاری جلسات متعدد، یک همایش بزرگ نیز برگزار کردیم که در پایان این همایش یک بیانیه مفصل و کارشناسانه صادر شد.

دکتر شریفی ادامه داد: پس از برگزاری همایش و صدور بیانیه، مبحث فرونشست زمین مورد توجه مجلس قرار گرفت و مطالعات در این خصوص را الزام دانستند که نشان از تاثیرگذاری و اهمیت کار داشته که هر جا عده ای به صورت کارشناسی و علمی به مطالبه گری بپردازند، حتما به نتیجه خواهند رسید.

وی با بیان اینکه پس از آب پر مصرف ترین ماده در بحث ساخت و ساز و عمران، بتن می باشد، اذعان داشت: با توجه به اهمیت بتن و کاربرد زیاد آن و همچنین به منظور جذب حداکثری که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد، در ادامه فعالیت هایمان مسابقات بتن بسیج را خواهیم داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر شیراز ضمن تاکید بر ارتباط میان رشته ها اظهار داشت: در شیراز و بسیاری از جاهای دیگر، طرح های عمرانی بدون اطلاع از وضعیت زمین اجرایی می شود که همین موضوع سبب مشکلاتی برای آن بناها خواهد شد و همین موضوع ارتباط دو رشته زمین شناسی و عمران را بیش از پیش الزامی می نماید.

وی با ذکر مثالی به منظو ارتباط رشته عمران و زمین شناسی تصریح کرد: اگر کسی اطلاعات زمین شناسی کافی و درستی داشته باشد، سدتنگ سرخ شیراز از ضرورترین پروژه های شهری شیراز می باشد.

دکتر شریفی در پایان سخنانش از برگزاری دومین همایش مشترک با مرکز زمین شناسی جنوب کشور با عنوان مخاطرات زمین شناسی در آذر ماه سال جاری خبر داد.

براساس این گزارش، در این نشست مسئولان مختلف کارگروه های خانه نخبگان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس به ارائه گزارش پرداختند.

انتهای پیام/