رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس: وضعیت اشتغال دانشجویان دانشکده های فنی مطلوب است
شیراز- ایرنا- رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس با بیان اینکه آمار ورود به بازار کار در فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای بالغ بر ۷۰ درصد اعلام شده است، افزود: البته این رقم به صورت تقریبی است و باید پژوهشی دقیق در این باره صورت گیرد؛ هرچند وضعیت اشتغال دانشجویان این دانشگاه در مقایسه با دیگر مراکز علمی بسیار بهتر است.
محمد جامعی دوشنبه ۱۰ تیرماه در گفت و گو با ایرنا درباره ظرفیتهای این دانشگاه عنوان کرد: رسالت دانشگاه فنی تربیت تکنسین و مهندسان حرفهای مورد نیاز صنعت و بازار کار است و صنایع با اعلام نیاز به نیروی کار، بخشی از منابع انسانی خود را از دانشکده فنی تأمین میکنند.
وی افزود: این دانشگاه تنها در دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته و از طریق کنکور دانشجو میپذیرد و تا به حال پذیرای دانشجویانی از هنرستانهای فنی و حرفهای بوده است.
دانشجویان دانشکدههای فنی نیروهای اصلی صنعت هستند
رئیس دانشکده فنی شهید باهنر شیراز با بیان اینکه هر دانشجو با احتساب سالهای تحصیل در هنرستان دستکم ۷ سال در یک رشته مهارتآموزی میکند، گفت: دانش آموختگان این دانشگاه نیروهای مورد نیاز صنعت را تأمین میکنند و صنعت گران بزرگ از این دانشگاه نیرو میگیرند.
جامعی بیان کرد: از آنجا که این نیروها مهندسان کاربردی هستند و از فرهنگ کار برخوردارند؛ همچنین چون سه سال در هنرستان کار کردهاند، نیرویی کاملاً عملیاتی برای صنایع بهشمار میروند.
رئیس دانشگاه فنی فارس عنوان کرد: این مجموعه فنی در سراسر استان ۱۴ هزار دانشجو را پرورش میدهد که از این تعداد بیش از ۴۵۰۰ تن در دانشکده فنی شهید باهنر شیراز که دانشکده مرکزی بهشمار میرود، تحصیل میکنند.
جامعی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفهای به صورت تفکیکی در دو بخش دختران و پسران فعالیت میکند که ۴ دانشکده ویژه دختران و مابقی برای دانشجویان پسر است؛ اما براساس نیاز از استادان زن و مرد در هر دو دانشکده بهره میگیریم.
وی ادامه داد: ۱۰ تا ۱۵ درصد بانوان استاد در شتههای فنی و مهندسی و دروس عمومی در دانشکدههای فنی مشغول به کار هستند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس: دانشگاه فنی و حرفهای به صورت تفکیکی در دو بخش دختران و پسران فعالیت میکند که ۴ دانشکده ویژه دختران و مابقی برای دانشجویان پسر است؛ اما براساس نیاز از استادان زن و مرد در هر دو دانشکده بهره میگیریم.
جامعی همچنین عنوان کرد: بخش بزرگی از استادان ما در دانشکده فنی شهید باهنر استادان مدعوی هستند که از بازار و صنایع و حرف در دانشگاه تدریس میکنند؛ در این میان ۳۵ استاد بهصورت رسمی و ۴۲۰ نفر نیز به عنوان استاد مدعو با این دانشکده همکاری میکنند.
جامعی با بیان اینکه تجهیزات موردنیاز دانشجویان در این دانشکدههای فنی استان فارس از اکثریت قریب به اتفاق دانشگاههای کشور بهتر است، گفت: البته این برتری بهصورت نسبی است و به وضعیت آرمانی نرسیده است.
وی افزود: تجهیزات یکی از نقاط قوت دانشکدههای فنی است و همواره نیز در اولویت تأمین، تعمیر و رسیدگی قرار دارد.
تحریم بر تأمین تجهیزات دانشکدههای فنی تأثیری ندارد
جامعی درباره تأثیر تحریمها بر تأمین تجهیزات عنوان کرد: صنایع داخلی میتواند مورد نیاز ما را تأمین کند و تجهیزات آموزشی ما چندان به خارج وابسته نیست.
این مقام مسئول ابراز داشت: در عین حال ارتباط این دانشگاه با دانشگاههای خارجی برقرار است و در هفته گذشته نیز رئیس دانشگاه پیتشت رومانی میهمان دانشگاه فنی و حرفهای فارس بود و از این دانشگاه بازدید کرد.
رئیس دانشکده فنی باهنر شیراز: آموزش اساس دانشگاه است؛ اما مسئله محور و نیاز محور بودن بر دیگر اهداف ارجحیت دارد و از همین رو ارتباط وسیعی با صنایع و سازمانها برقرار کردهایم.
وی با بیان اینکه دانشگاههای فنی و حرفهای باید با دانشگاههای کشورهای صنعتی بیش از پیش در ارتباط باشند، ادامه داد: باید به سراغ همتایان دانشگاههای فنی ایرانی همچون آلمان، اتریش کانادا و ترکیه برویم که با ما در امر آموزش مشابهت فنی و حرفهای دارند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد بار آموزش و پژوهش در دانشگاه مربوط به استاد است و ۲۰ درصد به بقیه موارد وابسته است، ابراز داشت: تلاش میکنیم به دانشگاههای کارآفرین نسل چهارم نزدیک شویم.
جامعی ابراز داشت: آموزش اساس دانشگاه است؛ اما مسئله محور و نیاز محور بودن بر دیگر اهداف ارجحیت دارد و از همین رو ارتباط وسیعی با صنایع و سازمانها برقرار کردهایم.
تفاهمنامه با دانشگاه شیراز در حال تدوین است
وی ادامه داد: برقراری ارتباط با دانشگاه شیراز یکی از موارد مورد توجه است و در حال حاضر مشغول تهیه پیشنویس تفاهمنامهای با دانشگاه شیراز هستیم و در هفته آینده زمینههای همکاری مشترک را بررسی میکنیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس عنوان کرد: کارآموزی عملی دانشجویان دانشگاه شیراز و متقابلاً آموزش آکادمیک دانشجویان فنی و نیز ایجاد پیوند با اصناف، شرکتها، شرکت شهرکهای صنعتی و… از مفاد قابل پیگیری در این تفاهم نامه خواهد بود.
وی ابراز داشت: با توسعه دانشکدههای فنی امکان ورود هنرجویان در هنرستانهای فنی و حرفهای بیش از پیش فراهم شده است.
دانشگاه فنی و حرفه ای فارس در سال ۱۳۴۱ بنیانگذاری شد.