در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

نشست صمیمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشوربا نمایندگان تشکل ها و کانون های دانشجویی دانشکده شهید باهنر شیراز

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز، دکتر ابراهیم صالحی عمران در نشست صمیمی با نمایندگان تشکل ها و کانون های دانشجویی دانشکده شهید باهنر شیراز، با بیان اینکه صحبت های شما توجه ما را به آنچه در دانشگاه می گذرد جلب می کند، اظهار کرد: علت وجودی راه اندازی دانشگاه ها، تخصیص بودجه و نیروی انسانی، سیستم اداری، امکانات، خوابگاه ها و غیره شما دانشجویان هستید و تمام این برنامه ریزی ها برای تحصیل هر چه بهتر شما فراهم شده است.

وی با بیان اینکه از این اصل اساسی نباید غافل شویم که تحصیل علم و تخصص و مهارت آموزی باید در دانشگاه ها صورت گیرد، افزود: برنامه های دانشگاه های فنی و حرفه ای در مسیر یاددهی و یادگیری و مهارت آموزی تدوین شده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به فعالیت های مختلف غیر درسی از جمله در حوزه صنفی و خدمات و غیره، خاطرنشان کرد: تمام این موارد نیز برای محقق شدن اهداف دانشگاه است.

دکتر صالحی عمران با بیان اینکه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای یکی از حامیان دانشجویان و از جنس آنها است، تصریح کرد: رسیدگی به امور دانشجویان و پیگیری مباحث صنفی، علمی و فرهنگی و غیره از دغدغه های ارزشمند و مهم این معاونت است.

وی در خصوص فعالیت های فرهنگی بیان کرد: بیشترین بودجه فرهنگی طی سال های اخیر توسط بنده تخصیص یافته و به رؤسای دانشکده های فنی و حرفه ای ابلاغ شده است که برنامه های فرهنگی را به تفکیک استان ها ارسال کنند و بودجه متناسب با برنامه ها اختصاص یابد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه بودجه های فرهنگی این دانشگاه در مقایسه با سالهای گذشته رشد قابل توجهی خواهد داشت، عنوان کرد: ماهیت کارهای ما برنامه محوری است و بودجه دولت باید به شکل بهینه تخصیص یابد.

دکتر صالحی عمران با اشاره به فعالیت دبیرخانه طرح بینش مطهر، مطالعه آثار شهید مطهری را برای دانشجویان بسیار ارزشمند دانست و گفت: در کتاب تربیت اسلامی این شهید گرانقدر عنوان شده است که خود دانشجویان نیز باید بخش عظیمی از آموزش را بر عهده بگیرند و تنها به مطالبی که توسط استاد در کلاس درس مطرح می شود بسنده نکنند تا خلاقیت ها و توانایی های فردی و اجتماعی آنها به منصه ظهور برسد.

وی با بیان اینکه بخشی از برنامه های کلان دانشگاه فنی و حرفه ای کشور توجه به مسائل صنفی دانشجویان است، اظهار کرد: بودجه ای که به دانشگاه فنی و حرفه ای اختصاص می یابد کمتر از بودجه دانشگاه های نظری است و برای 173 دانشکده سراسر کشور کافی نیست.

دکتر صالحی عمران افزود: از اسفندماه سال گذشته رایزنی برای افزایش بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای به صورت مداوم صورت گرفته است و امسال 37 درصد افزایش بودجه داریم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه موافقت دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور جلب شده است تا این دانشگاه از بخش آموزش و پرورش به آموزش عالی تغییر یابد، تصریح کرد: برخی کارشناسان مربوطه به دلایل واهی از این انتقال جلوگیری می کنند.

دکتر صالحی عمران با ابراز تاسف از اینکه کارگاه ها و آزمایشگاه های دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور بسیار قدیمی است، خاطرنشان کرد: اصلاح آنها و تجهیز و بازسازی آنها همراه با بازسازی و مرمت خوابگاه های دانشجویی در برنامه امسال قرار دارد و نزدیک به 25 هزار میلیارد تومان بودجه برای این مهم تخصیص خواهد یافت.

وی همچنین به سرفصل های قدیمی دروس دانشگاه فنی و حرفه ای اشاره کرد و افزود: با موافقت وزیر مجوز از شورای برنامه ریزی اخذ شده است و امسال سال تحول و دگرگونی دانشگاه فنی و حرفه ای است.

دکتر صالحی عمران با بیان اینکه تمام هزینه هایی که برای خوابگاه از دانشجویان دریافت می شود مستقیم به حساب صندوق رفاه دانشجویان واریز می شود، عنوان کرد: متاسفانه این صندوق در قبال دانشگاه فنی و حرفه ای کم کاری کرده و با وجود اینکه باید بخشی از این پول به حساب دانشگاه بازگردانده شود ولی این پول برنگشته و جای دیگری سرمایه گذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای از اقشار محروم جامعه هستند، گفت: با وجود اینکه همواره شاهد شعارهای قشنگی هستیم ولی در عمل این مهم محقق نشده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با گلایه از اینکه برخی از خوابگاه های این دانشگاه در کشور رتبه 5 دارند، اظهار کرد: عدالت این نیست که بودجه بیشتر به دانشگاه هایی که وضعیت بهتری ناشی از بده  بستان های ناعادلانه دارند اختصاص یابد بلکه باید بخش عمده بودجه صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه هایی اختصاص یابد که مشکلات بیشتری دارند.

دکتر صالحی عمران خاطرنشان کرد: امسال خوابگاه های دانشجویان اصلاح می شود و تحول بزرگی در حوزه های مختلف این دانشگاه روی خواهد داد.

وی با اشاره به استانی شدن دانشگاه های فنی و حرفه ای و تلاش برای مهارتی شدن هرچه بیشتری این دانشگاه ها، اظهار کرد: رؤسای دانشگاه ها باید برنامه های خود رامبتنی بر خلاقیت و تقویت مهارت دانشجویان تدوین کنند و دوره های آزاد مهارتی نیز در دانشگاه های فنی و حرفه ای ارائه شود.

دکتر محمدمهدی علویان مهر، رئیس دانشکده فنی و حرفه ای باهنر شیراز، نیز در این نشست ابراز امیدواری کرد: این جلسه و بازدیدهای رئیس محترم دانشگاه فنی و حرفه ای از مجموعه های آموزشی استان فارس مایه برکات برای دانشجویان باشد.

وی با بیان اینکه این نشست به درخواست دانشجویان و تشکل ها و انجمن های دانشجویی برای دیدار رو در رو با ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای ترتیب داده شده است، گفت: انجمن های فرهنگی و هنری و علمی دانشکده شهید باهنر شیراز بسیار فعال و در مقاطع مختلف موفق هستند.

در این نشست نمایندگان تشکل ها و کانون های دانشجویی  به ارائه گزارش در حوزه فعالیت خود پرداختند و مطالبات خود را مطرح کردند که درخواست کمک های مادی و معنوی، تقویت برنامه های علمی، بهبود وضعیت خوابگاه، سلف دانشجویی، کتابخانه، آزمایشگاه، سالن های مطالعه گروهی، سالن ورزشی و غیره از جمله این موارد است.