در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

دکتر مومن نسب کارشناس فضای مجازی:
99.2 درصد مصرف اینترنت در کشور برای ؛ فیلم، تفریح و خبر

 

  در ایران 2/99درصداز مصرف اینترنت برای سه منظور فیلم، تفریح و خبر است. کمتر از 8 دهم درصد برای کارهای دیگراز جمله فعالیتهای علمی است و برای برخی افراد گوشی جای خویشاوندان نزدیک از جمله همسر و والدین را گرفته است.

دکترروح الله مومن نسب درهمایش بررسی تبدیل آسیب ها به فرصت در فضای مجازی که در آمفی تئاتر دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز ترتیب یافت، افزود:  هرکاری که امروز در شبکه های اجتماعی انجام می دهید فردا به زیان ضرر ما تمام می شود.

این استاد دانشگاه امام حسین(ع) با بیان این که هر تصویری که در تلگرام  برای کسی می فرستید تا به مقصد برسد در 17نقطه دنیا کپی می شود تا تیک می خورد ، یادآورشد:  یکی از دوستان من که سال ها درس خوانده و مدرک دکترا گرفته بود، به خاطر اطلاعاتی که از او در فضای مجازی وجود  داشت، نتوانست عضو هیئت علمی دانشگاه معتبی در خارج از کشور شود و او را رد کردند.

وی در تشریح مشکلات و راهکارها و اشاره به  وجود   2800مسئله  درفضای مجازی   که هنوز به آن پرداخته  نشده است، تصریح کرد: در توافقنامه با محصولات فضای مجازی غیرایرانی آنها اجازه دارند هرزمان اراده کنند از طریق دوربین گوشی ها  و کامپیوتر از کاربر تصویربرداری و استراق سمع کنند.  برای همین احتیاط لازم آن است که دوربین گوشی ها با چسب پوشانده شود.

مومن نسب خاطرنشان کرد: اطلاعات گوشی و رایانه حذف نمی شود بلکه مخفی می ماند و قابل استخراج است و به همین دلیل توصیه می شود یک گوشی برای تماس و یک گوشی برای ورود به اینترنت داشته باشید.    

وی با اشاره به این که   فضای مجازی روی زندگی همه افراد جامعه تاثیر می گذارد، گفت:  در ایران 2/99درصداز مصرف اینترنت برای سه منظور فیلم، تفریح و خبر است. کمتر از 8 دهم درصد برای کارهای دیگراز جمله فعالیتهای علمی است و برای برخی افراد گوشی جای خویشاوندان نزدیک از جمله همسر و والدین را گرفته است.

مشاور شورای عالی مجازی کشور با بیان این که امروزه اطلاعات گوشی از صاحب خود در باره او بیشتر است،زیرا هوش مصنوعی دارند، اظهارداشت:  

ایرانی ها حداقل روزی تا 9ساعت از گوشی استفاده می کنند. امروز همه زندگی انسان ها در گوشی تلفن همراه آنها تعریف می شود. اطلاعات گوشی افراد می تواند علیه خود آنها استفاده شود.

 وی افزود:217ماده قانونی در امریکا برای کنترل اینترنت وضع شده  که یکی از آنها قانون صلاحیت دسترسی نام دارد و سال 1998براساس قوانین کشور امریکا هرگروه سنی باید از اینترنت ویژه سن خود استفاده کند.اما در ایران از بچه تا پیر همه از یک نوع اینترنت استفاده می کنند.

وی با بیان این نکته که کسی که چندماه پیش دکترای فناوری اطلاعات را گرفته و آن را به روز نکند بی سواد محسوب می شود، ادامه داد:  اینترنت در حدود سال 67شمسی به دنیا معرفی شد و ایران پنجمین کشور دنیا است که به اینترنت متصل شده است.تا سال 71اسمش بیت نت بود. از سال 89 با ورود به مرحله وب سه   که کار آن مدیریت انسان است دارای  نرم افزارهای هوشمند شدیم که می توانند با استفاده از داده های گوشی روی  شما تاثیر بگذارند و شما راتغییر کنید.

  این استاد دانشگاه گفت: داریم به سمت وب 4   یعنی اینترنت اشیاء می رویم که در آن برای استفاده از کاربران از   مدل قورباغه پخته استفاده می کنند  که دراین شیوه مخاطبان مانند  قورباغه ای هستند که  آن  رابه  درون ظرف آبی که به تدریج گرم می شود، می اندازند و قورباغه اصلا متوجه پخته شدن خود نمی شود.

 وی تعداد   کاربران ایرانی تلگرام راکه سرور آن در انگلستان است 6/82درصد دانست و افزود: سال 2000، قانونی در اروپا به نام اینترنت بهتر و اینترنت امن تر وضع شد.

 وی توصیه کرد: در ایران ترجیحا از  اپلیکیشن هایی مانند سروش ، بله، وسپوینت و آی گپ   که در صورت سوء استفاده از اطلاعات افراد، قابل پی گیری قضایی و جریمه هستند، استفاده شود.