در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

گزارش تصویری حضور امام جمعه شیراز در دانشکده باهنر+ متن کامل سخنرانی ایشان

حضور و قرائت فاتحه بر مقبره سردار شهید ولی نوری

حضور حضرت  آیت الله ایمانی نمایند محترم ولی فقیه در استان فارس

 

سیبیس

بازدید از نمایشگاه توانمندی های دانشجویان دانشکده باهنر

بازدید نماینده ولی فقیه از نمایشگاه اختراعات دانشکده باهنر

بازدید نماینده ولی فقیه از غرفه اختراعات دانشجویان دانشکده باهنر

 

 

حضور امام جمعه شیراز در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده باهنر

بازنگری درمعنای شغل برای جوانان امروز، ضروری است

 

امام جمعه شیراز:بازنگری درمعنای شغل برای جوانان امروز، ضروری است

 

اقامه نماز ظهر و عصرامام جمعه شیراز در نمازخانه دانشکده باهنر                                                                  

sfdsf

sdfsf

 

 

 سخنرانی حضرت آیت الله ایمانی در دانشکده فنی شهید باهنر شیراز 94/10/02 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

خدایا سپاس گذاریم که توفیق عنایت کرد در جمع برادران وخواهران محترم این مرکز علمی، فنی حضور پیدا کنیم و چند دقیقه ای مصدع اوقات عزیزتان باشیم و از این که اجازه ی تصدیع سپاس گزاریم.

 بهره مند شدیم از گزارشی که ریاست محترم دانشکده عنایت فرمودند و بازدیدی هم که از بعضی از فعالیت های دانشجویان عزیز بود، مزیده بهجت وسرور ، که بحمد الله انگیزه ی تلاش وفعالیت و قدرت نوآوری درمیان جوانان ما در هر عرصه ای وجود دارد. با برنامه ریزی ومدیریت صحیح این حالت به بهره برداری کامل برسد به فضل پروردگار عالم.

 آنچه که در متون دینی ما مطرح است و مورد توجه پیشوایان مذهبی ما به عنوان سیره ی مستمره ی آنها و روش زندگی آنها مطرح بوده، اینکه انسان ها با قدرت فکر و نیروی بازوی خودشان حرکتی را ابداع و دنبال کنند و حاصل کار خودشان را به عنوان راهی برای معیشت انتخاب کنند.

در برنامه های مذهبی ما بدون اتکا به فکر و اندیشه و یا قدرت بازو در امدی را پیدا کردن ، مورد بغض و کینه ی مجموعه ی ارزش های ما است و ارزش های ما در مقابل این حرکت موضع دارد. متاسفانه با توجه به تربیت های غلطی که در گذشته بوده و مسائل و آموزه های غلطی که به ما دادند، امروز در جامعه ی ما عرصه ی دلالی و پیله وری و دورشدن از فکر و اندیشه و بازوی کار، به عنوان یک راه پر در امد برای زندگی مطرح شده است. در حالی که صدر اسلام و در زمان ائمه چنین نبوده و همیشه کوشش پیشوایان دینی ما این بوده که افراد جامعه با یک حرفه و یا یک فنی آشنایی پیدا کنند. حتی درباره داوود پیامبر روایاتی داریم به این که خطاب به او رسید که همه ی کارهای تو مورد قبول و مورد پذیرش و مورد تحسین ماست اما این که حرفه ای بلد نیستی و کار فنی یاد نداری این نقصی است که ما در زندگی تو می بینیم که بعد از این جمله تلاش داوود پیامبر برای یادگیری حرفه ی زره بافی راه افتاد و از امکاناتی که در آن روز در اختیارش بود برای رشد و توسعه این حرفه استفاده کرد و یا درباره ی سلمان فارسی که افتخار ما ایرانیان و فارسیان این است که فردی از این آب و خاک به حدی از کمال و رشد می رسد که پیامبر مکرم اسلام به سلمان که تمام وجود او پر از ایمان به خدا بود می فرماید ادم بسیار خوب و کاملی هستی اما حرفه ای را یاد نگرفتی و او رفت در آن شرایط حصیر بافی یاد گرفت که بتواند یک حرفه و فنی را بلد باشد به عنوان یک روش کار حصیر بافی در شرایط آن روز و نیاز های آن روز جامعه داشت و امکاناتی که در اختیارش بود.

نسبت به بقیه ی مجموعه های دیگر هم ما از اهل بیت نسبت به اصحابشون چنین سفارش هایی را داریم محمد بن مسلم یکی از راویان اخبار اما باقر و اما صادق بودند؛ بیش از 20 هزار حدیث این مرد از امام باقر و امام صادق حفظ دارد. در عرصه های مختلف امام صادق به او فرمودند: انسان شایسته ای هستی اما حرفه ای بلد نیستی کار خاصی را نمی دانی و او رفت حرفه ی آسیابانی و آسیاب کردن گندم و تولید آرد را یاد گرفت.

این ها نشان می دهد که پیشوایان دینی ما از ابتدا برای تربیت یاران خودشان در عرصه علم و فن تشویق میکردند و آنچه غیر از این است انحرافی است که در دیدگاه های ما در طول تاریخ ایجاد شده و نیاز به بازنگری دارد. نیاز دارد که ما مجدداً یک نگاهی به این مسائل بیندازیم و از نو خود را بسازیم. در نظام جمهوری اسلامی هم از ابتدا امام دنبال این قضیه بودند که مردم با یادگیری کاری در زندگی، دین خودشان را به جامعه ادا کنند. آن مسئولیتی که در مقابل هم نوعان دارند ادا کنند. امروز ما شاهدیم توسعه ای که در این راستا به وجود آمده، مسائل فنی وحرفه ای. البته ما هنوز به جایگاه اصلی که باید برسیم نرسیده ایم و خیلی فاصله داریم.

نباید این چنین در جامعه ی ما منعکس شود، که دانش آموزان کم استعداد ما باید به هنرستان بروند و آنانی که از انتخاب های دیگر عاجز مانده اند یا نمی خواهند انتخاب دیگری داشته باشند، هنرستان را به عنوان انتخاب خودشان قرار بدهند. این را باید در فرهنگ جامعه مان بازنگری کنیم و تغییر دهیم.

کما این که ما معنای شغل و کار را هم باید در جامعه مان تغییر بدهیم. واز نو بنویسیم که شغل یعنی چه کار یعنی چه اشتغال یعنی چه؟ آیا اشتغال به این است که یک فردی دنبال این باشد که یک فضای اداری باشد یک شرکتی باشد یک میز یک صندلی برای او باشد و او بیاید آنجا استقرار پیدا کند و بعد بگوید من شغل پیدا کرده ام. در حالی که عمده ی این قضایا می توانیم بگوییم مشاغل کاذب می باشد. چون مشاغل کاذب بعضی آز آنها خیلی روشن می باشد و مبرهن می باشد.

در شغل اداری و همین میز نشینی که الان رایج است، کشورهایی داریم که با یک دهم جمعیت ما مجموعه اداری آنها شکل گرفته و کار اداری آنها انجام می گیرد و ما با 10 برابر آنها داریم کار ادری را انجام می دهیم و راندمان کارمان به مراتب از آنها کمتر است و از آنها پایین تر است. این بازنگری در معنای شغل و در معنای کار یک ظرورتی است برای جوانان امروز ما که نخبگان جامعه و صاحبان فکر و اندیشه و صاحبان زبان و بیان این را در جامعه بازگو کنند و بیان بدارند که شغل این نیست. شغل این است که افراد بروند دنبال حرفه، و فنی را یاد بگیرند که وقتی از محیط علمی خارج شدند بلافاصله جذب محیط کار شوند و بتوانند یک خلأ را در جامعه پر کنند و نیازی از نیاز های جامعه را پاسخگو باشند.

جامعه ی ما اگر  جوانان آماده به کار را تربیت نکند و پرورش ندهد، مطمئنن چهره های بلندی که الان جامعه ما دارد اینان نیروی پایین دست لازم دارند، ابزار کار لازم دارند، نیروهایی که با آنها کار بکنند احتیاج دارند.

این چنین نباشد که مثلا در عرصه پزشکی، فوق تخصص و متخصص فراوان داشته باشیم اما در عرصه پیراپزشکی و پرستاری دچار کمبود نیرو باشیم. در رشته های فنی امروز ما هم به متخصص و فوق تخصص هم احتیاج داریم اما بدنه ی جامعه باید در عرصه های مختلف آماده کار باشد که بحمد الله تشکیلات این دانشگاه پاسخ گوی این نیاز بوده و در آینده هم خواهد بود و واقعا این مجامع امیدوار کننده است و فردای روشنی را برای ما ترسیم می کند و زحمات شما عزیزان هم در همین راستا قابل تقدیر است و باید با تمام وجود تشکر کرد.

امیدواریم که روز به روز این وضعیت بهتر از گذشته باشد و آنچه امروز می بینیم فردا بهتر از آن را ببینیم وآنچه امروز مشاهده می کنیم فردا کامل تر آن را شاهد باشیم و باتمام وجود هم از تلاش های شبانه روزی شما دست اندرکاران شما عزیزان قدردانی داریم انشا الله موفق باشید و جوانان ما بتوانند فضای کار وایجاد کار از محیط علمی شما به دست بیارند از اینجا که خارج می شوند خود تولید کننده کار باشد هم کارایی، هم کار آفرینی هر دو در کنار هم برای آنها باشد.