در حال بارگذاری ...
جمعه 25 آبان 1403

رییس دانشگاه فنی وحرفه ای:حامی دانش آموختگان برای ورودبه صنعت هستیم

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: این دانشگاه آماده عقد تفاهم نامه با دانشگاه های معتبر کشور برای کمک به دانش آموختگان دانشگاه ها برای ورود به صنعت است.

مسعود شفیعی سه شنبه در چهارمین سمینار دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه در کارآفرینی و توسعه در شیراز با بیان این که برگ برنده کشور رویکرد به آموزش های فنی و حرفه ای است افزود: در حال گفت و گو با دانشگاه های مطرح کشور هستیم تا در سازوکاری، دانشگاه فنی و حرفه ای در مدت حدود سه ماه دانش آموختگان آن دانشگاه ها را برای ورود به صنعت و اشتغال آماده کند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در ادامه با بیان این که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال اجرای طرح آمایش رشته های دانشگاهی است گفت: در شرایطی که دانشگاه های غیردولتی بدون آزمون دانشجوی مقطع کارشناسی می پذیرند دیگر نمی توان انتظار داشت که کسی بیاید در مقطع کاردانی آموزش ببیند و صنعت کشور از تکنسین دارای مهارت بهره مند شود که البته این وضعیت با اجرای طرح آمایش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اصلاح می شود.
شفیعی با انتقاد از باب شدن رویکرد مدرک گرایی در جامعه گفت: از آنجا مدرک گرایی در جامعه مد شده است دانش آموختگان مقطع کاردانی به دنبال تحصیل در مقاطع بالاتر هستند و حال آن که به جای این که به عنوان تکنسین وارد صنعت شوند، مقاطع بعدی را طی می کنند و در این میان دیگر با بالا رفتن سطح توقعات حاضر نمی شوند که در کارگاه صنعتی حضور یابند که آفتی برای جامعه امروز ما است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ارتباط صنعت و دانشگاه به معنای واقعی همدلی و همزبانی است گفت: این دانشگاه با برپایی همایش هایی در نظر دارد این ارتباط را بهینه تر کند.
شفیعی با اشاره به طرح مضامین و مفاهیمی همچون دانشگاه آینده، دانشگاه نسل سوم و دانشگاه کارآفرین در عصر معاصر گفت: دانشگاه ها در دنیا به عرضه محور و تقاضامحور تقسیم بندی می شوند؛ عرضه محور یعنی گوشه چشمی به بازار ندارند و گسترش مرزهای دانش را دنبال می کنند و دانشگاه های تقاضا محور یعنی گوشه چشمی به بازار دارد یعنی تقاضا را از بازار می گیرد و سعی می کند نیرو را برای بازار تربیت کند.
وی اظهار کرد: تقریبا هیچ دانشگاه عرضه محور در ایران نداریم و اگر بنا باشد نامی ببریم باید بگوییم که تنها دانشگاه فنی و حرفه ای و جامع علمی کاربردی با توجه به ارتباط با صنعت در این گروه جای می گیرند.
رییس دانشگاه فنی حرفه ای کشور با بیان این که این دانشگاه، دانشگاهی کارآفرین و تقاضا محور گفت: حدود 70 درصد فارغ التحصیلان جذب کار می شوند یا خود مسبب ایجاد کار و شغل می شوند.
وی ادامه داد: هرچند امروز کشور در تولید مقالات آی . اس. آی در منطقه مقام نخست را دارد اما در فناوری های پیشرفته جایگاهی ندارد.
شفیعی با اشاره به اظهارات برخی مقام های ژاپنی درپاسخ به این پرسش که چرا با توجه به جنایت های ایالات متحده، مرگ بر آمریکا نمی گویید؟ اظهار کرد: ژاپنی ها گفتند ما بالاتر از شما عمل کرده ایم. تلفن پاناسونیک روی میز رییس جمهوری آمریکا است و در اقتصاد آنها رخنه کرده ایم.
وی در ادامه گفت: شعار دادن درست است اما باید از نظر فناوری در بازار جهانی رخنه کنیم. مقاله چاپ می کنیم اما آنها از مقاله ها پول در می آورند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور یادآوری کرد: بنا بر اعلام یونسکو، تعداد مقالات شاخص کشور را ارتقا می دهد اما اگر ثبت اختراع جهانی بالا نرفت فایده ای ندارد از این رو باید فضا را برای تحقق این امر آماده کنیم.
شفیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نوزدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی اواخر دی ماه در دانشگاه فنی و حرفه ای خوزستان در اهواز برگزار می شود که ارتقای همکاری ها بین این سه بخش را در دستور کار دارد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای منطقه چهار کشور نیز در این همایش گفت که همایش ارتباط صنعت و دانشگاه در کارآفرینی و توسعه استان را دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس برنامه ریزی و عملیاتی کرده اند.
محمدمهدی علویان مهر با بیان این که تولید علم دانشگاه ها باید به سمت و سوی کاربردی شدن تقویت شود، گفت: امید است این همایش در برداشتن موانع فراروی صنعت و دانشگاه در استان فارس گام بلندی بردارد.
به گفته رییس دانشکده فنی شهید باهنر، این همایش چهارمین سمینار با این عنوان است که با برنامه ریزی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور و پس از استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و گلستان در شیراز برگزار می شود و نتایج آن در اختیار مسوولان استان قرار می گیرد. ک/2

ایرنا